top of page

Milieuvriendelijk, snel en transportvrij Duizendknoop bestrijden?

Bent u op zoek naar een efficiënt middel tegen overlast die veroorzaakt wordt door Duizendknoop en dergelijke. Wij hebben een goede oplossing! Milieuvriendelijk, snel, transportvrij en zonder chemicaliën.

 

Herik Zuigtechniek is sinds enkele jaren actief met een compacte grondzuiger die veel in de groene sector wordt toegepast om boomwortelinspecties uit te voeren. Het bedrijf is ontstaan uit het Hoveniersbedrijf De Bruine Meren dat sinds 1998 actief is.

 

N.a.v. de vraag of wij ook wortels van de Japanse duizendknoop vrij konden zuigen om die daarna handmatig te kunnen verwijderen, hebben wij een aantal projecten succesvol afgerond in samenwerking met stichting Probos.

 

Omdat het werk nogal arbeidsintensief was, en er ook toch nog kleine worteldelen met het zuigen mee de zuigmachine ingingen, hebben we een geheel nieuwe techniek ontwikkeld.

 

Herik zuigtechniek en Drost Dodewaard hebben in eigen beheer een machine ontwikkeld die de grond naar een bepaalde temperatuur brengt zodat de wortelstokken van onder andere de Japanse duizendknoop worden gedood. De machine heeft de naam JDKiller gekregen.

 

We hebben de machine uitgebreid getest en waar nodig aangepast
Herik zuigtechniek is in gesprek gegaan met aannemingsmaatschappij Van Gelder. We hebben de handen ineen geslagen om een samenwerking aan te gaan op het gebied van Exotenbestrijding.

 

Na uitgebreid onafhankelijk onderzoek in samenwerking met de WUR (wageningen universiteit) stichting Probos en Tree-o-logic bleek dat onze methode met de JDKiller voor 99% effectief was. Daarmee is het de eerste bewezen oplossing tegen de alles overwoekerende plant. Waarvan de wortels voor veel schade zorgen aan funderingen, dijken en gebouwen.

 

Wilt u meer weten over de besmetting, bestrijding en beheersing van de Japanse duizendknoop?                                          Neem gerust direct contact op met de specialist.

Kijk op vangelder.com/jdkbestrijding of stuur een mail naar jdk@vangelder.com

bottom of page